Koppelingen naar UDFs in Addins herstellen

Pagina's in dit artikel

  1. #Naam! fouten oplossen
  2. Bestand openen detecteren
  3. Geopende bestanden aanpassen
  4. Werkmappen geopend via verkenner

Methodes om #Naam! fouten op te lossen

Gebruik een vaste lokatie voor de invoegtoepassing

Natuurlijk is dit de eenvoudigste methode om het probleem te voorkomen. Vertel al je gebruikers waar de invoetoepassing moet worden geplaatst (of beter nog: maak een installatie bestand dat dat voor de gebruikers regelt) Je #Naam! fouten zullen niet meer optreden.

Gebruik geen invoegtoepassing

Nou ja, je kan natuurlijk wel een invoegtoepassing hebben, maar de code van de UDF's stop je in elk bestand dat hem gebruikt. In de invoegtoepassing zit een faciliteit die de benodigde code in de werkmap plaatst.

Dit is een mooie oplossing, maar betekent wel dat u de optie "Toegang tot Visual Basic Project toestaan" moet laten inschakelen door alle gebruikers. John Walkenbach's Power Utility Pack gebruikte deze truuk.

De UDF's omleiden naar een nieuwe lokatie

Dit is de techniek die ik in dit artikel zal laten zien. De invoegtoepassing controleert bij ieder bestand dat door de gebruiker wordt geopend of deze een koppeling heeft naar de invoegtoepassing. Als dat zo is, dan zorgt de invoegtoepassing er automatisch voor dat deze koppeling wordt bijgewerkt naar de juiste lokatie.Vragen, suggesties en opmerkingen

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Gebruik dan dit formulier.

Mocht uw vraag niet direct relevant zijn voor deze pagina, maar een algemene Excel vraag betreffen, dan adviseer ik om deze hier te stellen: excelexperts.nl/forum/index.php.
Als u VBA code in uw commentaar plaatst, gebruik dan [VB] tags: [VB]Uw code[/VB].