Home Nieuwsbrief

This page in EnglishHome > Downloads >

Name Manager: eenvoudiger werken met bereiknamen

Voor Microsoft® Excel®

Omschrijving

Als je veel gedefinieerde namen gebruikt in je Excel modellen, dan is dit de Excel invoegtoepassing waar je altijd naar op zoek was! Geeft een lijst van alle bereiknamen in je werkmap, welke je met allerlei filters kunt inperken. Ook het alleen tonen van bereiknamen die een bepaald stukje tekst bevatten is mogelijk.

Name Manager
Meer screenshots vindt u hier

Deze invoegtoepassing is gemaakt in samenwerking met Charles Williams, www.decisionmodels.com en Matthew Henson (mhenson@mac.com) die ervoor zorgde dat de utility ook op de MAC werkt.

De Name Manager is gratis. Het enige dat ik van u zou willen vragen: Bevalt de tool, vertel het anderen. Bevalt hij niet, vertel het mij!

Huidige versie

Voor alle huidige versies van Excel (2007, 2010, 2013, 2016, 2019 en 365, zowel 32 als 64 bits) gebruikt u deze link om Name Manager te downloaden:

Name Manager V4.3 (Build 688, 12 oktober 2021, gedownload: 115.133 keer)

Oudere versie

Gebruikt u nog een echt oude versie van Excel, bijvoorbeeld 97, 2000, XP of 2003? Dan dient u onderstaande Name Manager te downloaden

Name Manager voor oude Excel versies (97, 2000, XP en 2003) v4.5 (Build 655, 13 december 2016, gedownload: 127.235 keer)

Mac gebruikers

Helaas : versie 4.3 werkt alleen onder Windows. Voor uw gemak is Name Manager 2.3 (gedownload: 11.029 keer) nog beschikbaar. Jammer genoeg werkt deze versie niet op Office 2016 voor de Mac.

Compileer fouten oplossen die met Name Manager te maken hebben

Sommige gebruikerd krijgen de foutmelding "Compileerfout in verborgen module, fxlNameManager" bij het starten van Excel als Name Manager is geactiveerd.

Deze fout wordt veroorzaakt door een foutieve update van Microsoft en is op te lossen door in Excel's menu (Excel 2000 tot en met 2003) te kiezen voor Help, "Analyse en Herstel". In Excel 2007 en later dient u Office setup uit te voeren (via configuratie scherm) en een reparatie van uw Office installatie te doen.

Vanaf build 660 zal in dat geval automatisch de optie om Name Manager in het menu van de VBA editor weer te geven worden uitgeschakeld.

Hierna zou Name Manager normaal moeten functioneren. 

Meest recente aanpassingen

Mogelijkheden van de Name Manager

Klik hier voor productondersteuning of om aanbevelingen en suggesties te geven.


Vragen, suggesties en opmerkingen

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Gebruik dan dit formulier.

Mocht uw vraag niet direct relevant zijn voor deze pagina, maar een algemene Excel vraag betreffen, dan adviseer ik om deze hier te stellen: excelexperts.nl/forum/index.php.

Uw naam (verplicht veld):

Uw e-mail adres (Niet verplicht, dit adres wordt alleen gebruikt om u te informeren wanneer uw commentaar geplaatst wordt)

Uw verzoek of commentaar (max 2000 karakters):

Als u VBA code in uw commentaar plaatst, gebruik dan [VB] tags: [VB]Uw code[/VB].

Ik geef toestemming voor de verwerking van deze gegevens en voor de weergave van mijn naam en commentaar op deze website conform ons privacy beleid.