Home Nieuwsbrief

This page in EnglishHome > Downloads > Name Manager

Name Manager: eenvoudiger werken met bereiknamen

Voor Microsoft® Excel®

Omschrijving

Als je veel gedefinieerde namen gebruikt in je Excel modellen, dan is dit de Excel invoegtoepassing waar je altijd naar op zoek was! Geeft een lijst van alle bereiknamen in je werkmap, welke je met allerlei filters kunt inperken. Ook het alleen tonen van bereiknamen die een bepaald stukje tekst bevatten is mogelijk.

Name Manager invoegtoepassing
Meer screenshots vindt u hier

Deze invoegtoepassing is gemaakt in samenwerking met Charles Williams, www.decisionmodels.com en Matthew Henson (mhenson@mac.com) die ervoor zorgde dat de utility ook op de MAC werkt.

De Name Manager is gratis. Het enige dat ik van u zou willen vragen: Bevalt de tool, vertel het anderen. Bevalt hij niet, vertel het mij!

Huidige versie

Voor alle huidige versies van Excel (2007, 2010, 2013, 2016, 2019 en 365, zowel 32 als 64 bits) gebruikt u deze link om Name Manager te downloaden:

Name Manager V4.3 (Build 692, 16 mei 2022, gedownload: 117.488 keer)

Oudere versie

Gebruikt u nog een echt oude versie van Excel, bijvoorbeeld 97, 2000, XP of 2003? Dan dient u onderstaande Name Manager te downloaden

Name Manager voor oude Excel versies (97, 2000, XP en 2003) v4.5 (Build 655, 13 december 2016, gedownload: 127.435 keer)

Mac gebruikers

Helaas : versie 4.3 werkt alleen onder Windows. Voor uw gemak is Name Manager 2.3 (gedownload: 11.205 keer) nog beschikbaar. Jammer genoeg werkt deze versie niet op Office 2016 voor de Mac.

Compileer fouten oplossen die met Name Manager te maken hebben

Sommige gebruikerd krijgen de foutmelding "Compileerfout in verborgen module, fxlNameManager" bij het starten van Excel als Name Manager is geactiveerd.

Deze fout wordt veroorzaakt door een foutieve update van Microsoft en is op te lossen door in Excel's menu (Excel 2000 tot en met 2003) te kiezen voor Help, "Analyse en Herstel". In Excel 2007 en later dient u Office setup uit te voeren (via configuratie scherm) en een reparatie van uw Office installatie te doen.

Vanaf build 660 zal in dat geval automatisch de optie om Name Manager in het menu van de VBA editor weer te geven worden uitgeschakeld.

Hierna zou Name Manager normaal moeten functioneren. 

Meest recente aanpassingen

Mogelijkheden van de Name Manager

Klik hier voor productondersteuning of om aanbevelingen en suggesties te geven.


Vragen, suggesties en opmerkingen

Laatste 8 commentaren van in totaal 10 (Toon ze allemaal):

 


Commentaar van: Ronald van den Berg (24-4-2009 08:56:14) deeplink naar dit commentaar

Ik maak veel gebruik van namen om allerlei funktie's te definieren. Deze tool heeft zeker een stuk meer flexibiliteit dan de ingebouwde name manager van Excel. Enkel het feit dat ik alle invoer in een lijst kan zien is al een geweldige tijdsbesparing.

Bedankt voor deze prima tool.


Commentaar van: Ronald van den Berg (25-4-2009 01:12:29) deeplink naar dit commentaar

Foutje bij het veranderen van namen

Wanneer het venster gemaximaliseerd is dan volgt een foutmelding dat deze niet weggehaald kan worden en het script crasht.

M.v.gr.
Ronald van den Berg


Commentaar van: Jan Karel Pieterse (25-4-2009 10:29:20) deeplink naar dit commentaar

Hallo Ronald,

Vreemd, het enige dat bij mij misgaat is dat het scherm maximaal blijft en niet meer terug te zetten is naar een "normaal" venster. Ik moet zeggen dat ik hem hoogst zelden in deze stand gebruik.
In het menu is een optie om het scherm in de beginstand te zetten.


Commentaar van: Sabine ZP (30-9-2009 23:52:24) deeplink naar dit commentaar

Beste Jan Karel,

de Namemanager is een fantastisch tool, ik ben een professionele Excel ontwikkelaar en moet eerlijk toegeven dat ik mijn werk niet meer zonder de namemanger zou willen doen! Zo veelzijdig, gebruiksvriendelijk en nuttig, je bent écht mijn held :-), bedankt voor het gratis ter beschikking stellen! Ik help je wel aan naamsbekendheid, want bij elke Excel gevorderden training die ik geef, verwijs ik naar je super tool! Ga zo door!

Sabine


Commentaar van: Henk Adriaenssens (1-11-2010 10:04:02) deeplink naar dit commentaar

Jan,

I also found a little bug I think. I have my laptop open to read emails, but connected to dock w 2nd monitor that I use to work on. When hovering over the buttons in the name manager on my standalone monitor, the tooltips appear on my laptop (configured to be screen 1)

Henk


Commentaar van: Erik (26-6-2017 09:56:58) deeplink naar dit commentaar

Dag Jan,
Mooie add-in. Helaas krijg ik bij het starten van excel een "fout" melding. Complie error in hidden module: CMenuHandler.
Ik gebruikt versie V4.3 build 655. Bij het afsluiten van de "fout" melding komt nog in in beeld. Can't execute in braek mode (bij het VBA scherm)


Commentaar van: Jan Karel Pieterse (26-6-2017 14:47:59) deeplink naar dit commentaar

Hoi Erik,

Heb je misschien "Break on all Errors" aan staan in de VBA editor? Dit is niet de juiste instelling omdat code als On Error Resume Next dan wordt genegeerd.


Commentaar van: Erik (26-6-2017 15:02:01) deeplink naar dit commentaar

Dag Jan, Ik ben me er niet van bewust (dat het aan staat/stond).
Zou kunnen. Heb net in de VBA editor clear all breakpoints gedaan. Het lijkt opgelost. Kijk morgen wel verder.
Dank voor de hulp.


Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Gebruik dan dit formulier.

Mocht uw vraag niet direct relevant zijn voor deze pagina, maar een algemene Excel vraag betreffen, dan adviseer ik om deze hier te stellen: excelexperts.nl/forum/index.php.
Als u VBA code in uw commentaar plaatst, gebruik dan [VB] tags: [VB]Uw code[/VB].