Most Valuable Professional


View Jan Karel Pieterse's profile on LinkedIn subscribe to rss feed
Subscribe in a reader

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Audit !!!

Probeer onze RefTreeAnalyser
de beste Excel formule auditing tool.

Cursussen

Excel VBA Masterclass (Engels)
Excel VBA voor Financials

Third party tools

Speed up your file

FastExcel
The best tool to optimise your Excel model!

What has changed?

PerfectXL Compare, for Spreadsheet Comparison
This Excel compare tool is fast, reliable, and easy to use. Compare two Excel files now and see for yourself!
Home > Nederlandse site > Artikelen > Opmaak profielen in Excel > Profiel maken
This page in English

Opmaak profielen in Excel

Een opmaakprofiel maken

Een handige methode om een nieuw opmaakprofiel op te stellen is om een cel te selecteren die reeds de juiste opmaak heeft. Kies uit het menu Opmaak, Opmaakprofiel… Het onderstaande scherm verschijnt. Voor Excel 2010 (en 2013 en 2007): Start tab, groep Stijlen, Cel stijlen uitklappen, onderaan Nieuwe celstijl... kiezen.

Dialoogvenster opmaakprofiel

Dialoogvenster opmaakprofiel.

Om een nieuw opmaakprofiel te maken typ je simpelweg de naam van het profiel in in het vakje "Naam opmaakprofiel". Standaard worden vervolgens alle opties die een opmaakprofiel kan bevatten aangevinkt. Haal de vinkjes weg bij de formattering die je niet in het opmaakprofiel wilt hebben (in het voorbeeld van hierboven dus Getal en Uitlijning).

Stel alle overige onderdelen in zoals je die wenst. Dit kan je doen via de knop "Wijzigen". Het standaard venster "celeigenschappen" wordt dan getoond:

Venster celopmaak

Het venster celeigenschappen, dat verschijnt na klikken op "wijzigen" vanuit het venster opmaakprofiel

Merk op, dat de rubrieken in het venster "Opmaakprofiel" overeenkomen met de tabjes van het dialoogvenster celeigenschappen.

Let op: Mocht je een eigenschap wijzigen op één van de tabjes die je oorspronkelijk in het venster opmaakprofiel had uitgevinkt, dan zal deze optie automatisch aangevinkt worden.

Als je alle instellingen hebt gemaakt zijn er (in Excel 97-2003) twee manieren om deze te laten "opslaan" vanuit het venster Opmaakprofiel:

De cellen uit de selectie die van het opmaakprofiel zijn voorzien worden natuurlijk wel aangepast.
Kortom: Wil je een opmaakprofiel wijzigen én toepassen op de huidige selectie, klik dan op OK. Klik anders op Toevoegen, gevolgd door Sluiten.

Excel 2010 (en 2013 en 2007) geeft geen keuze mogelijkheid in deze, je kunt alleen op OK drukken om je wijzigingen op te slaan maar het opmaakprofiel wordt niet toegepast op de selectie.

 


 


Vragen, suggesties en opmerkingen

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Gebruik dan dit formulier.

Mocht uw vraag niet direct relevant zijn voor deze pagina, maar een algemene Excel vraag betreffen, dan adviseer ik om deze hier te stellen: excelexperts.nl/forum/index.php.

Uw naam (verplicht veld):

Uw e-mail adres (Niet verplicht, dit adres wordt alleen gebruikt om u te informeren wanneer uw commentaar geplaatst wordt)

Uw verzoek of commentaar (max 2000 karakters):

Als u VBA code in uw commentaar plaatst, gebruik dan [VB] tags: [VB]Uw code[/VB].

Ik geef toestemming voor de verwerking van deze gegevens en voor de weergave van mijn naam en commentaar op deze website conform ons privacy beleid.