Home Nieuwsbrief

This page in EnglishHome > Artikelen index >

Opmaak profielen in Excel

Dit artikel is in het Engels verschenen op de MSDN site van Microsoft:

Using Styles to Dress Up Your Worksheets in Excel 2007

Inleiding

Dit artikel laat zien hoe je gebruik kunt maken van Excel's opmaakprofielen om het onderhoud aan een spreadsheet te vergemakkelijken.

Het is maar al te gemakkelijk om een werkblad te verfraaien met allerlei kleurtjes, kadertjes en andere tierelantijntjes. Omdat deze formatterings werkzaamheden vaak ad-hoc gebeuren, veroorzaakt dit nogal eens een rommelig geheel.

Door consistent gebruik te maken van opmaak profielen in plaats van cel voor cel onderdelen van de formattering aan te passen, wordt je gedwongen gestructureerder te werken. Consistent toepassen van een (zo berperkt mogelijk aantal) opmaak profielen blijkt er zelfs toe te leiden dat er beter over de algehele structuur van de werkmap wordt nagedacht: de kwaliteit van het rekenmodel kan er door verbeteren.

Opmaak profielen zijn daarom onderbelicht en verdienen meer aandacht.

Inhoud

  1. Werking
  2. Profiel maken
  3. Profiel toepassen
  4. Gedeeltelijk profiel
  5. Tips
  6. VBA voorbeelden
  7. Conclusie


Vragen, suggesties en opmerkingen

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Gebruik dan dit formulier.

Mocht uw vraag niet direct relevant zijn voor deze pagina, maar een algemene Excel vraag betreffen, dan adviseer ik om deze hier te stellen: excelexperts.nl/forum/index.php.

Uw naam (verplicht veld):

Uw e-mail adres (Niet verplicht, dit adres wordt alleen gebruikt om u te informeren wanneer uw commentaar geplaatst wordt)

Uw verzoek of commentaar (max 2000 karakters):

Als u VBA code in uw commentaar plaatst, gebruik dan [VB] tags: [VB]Uw code[/VB].

Ik geef toestemming voor de verwerking van deze gegevens en voor de weergave van mijn naam en commentaar op deze website conform ons privacy beleid.