Home Nieuwsbrief

This page in EnglishHome > Artikelen index >

Bouwen van een invoegtoepassing voor Excel

Inleiding

Excel is een krachtige applicatie met duizenden opties en functies om rekenmodellen, rapporten en analyses te bouwen. Het komt toch nog regelmatig voor dat je in je dagelijkse werk wat functionaliteit zou kunnen gebruiken die Excel niet biedt.

Met behulp van VBA is het mogelijk om functionaliteit aan Excel toe te voegen. In dit artikel laat ik zien hoe je een kleine invoegtoepassing maakt in Excel VBA. Het artikel bespreekt alle benodigde stappen die ik nam om de invoegtoepassing te bouwen. De principes die ik tijdens het bouwen heb gebruikt helpen jou hopelijk bij het maken van je eigen tool!

Download

Ik heb een voorbeeldbestand beschikbaar gesteld dat je kunt downloaden.

Inhoud

  1. Specificatie
  2. Basisfunctionaliteit
  3. Gebruikersinterface
  4. Ribbon Callbacks
  5. Applicatie events
  6. Invoegtoepassing maken

 


Vragen, suggesties en opmerkingen

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Gebruik dan dit formulier.

Mocht uw vraag niet direct relevant zijn voor deze pagina, maar een algemene Excel vraag betreffen, dan adviseer ik om deze hier te stellen: excelexperts.nl/forum/index.php.

Uw naam (verplicht veld):

Uw e-mail adres (Niet verplicht, dit adres wordt alleen gebruikt om u te informeren wanneer uw commentaar geplaatst wordt)

Uw verzoek of commentaar (max 2000 karakters):

Als u VBA code in uw commentaar plaatst, gebruik dan [VB] tags: [VB]Uw code[/VB].

Ik geef toestemming voor de verwerking van deze gegevens en voor de weergave van mijn naam en commentaar op deze website conform ons privacy beleid.