Home Artikelen Index Links Nieuwsbrief

This page in EnglishHome > Artikelen Index > Undo met Excel VBA >

Undo mogelijk maken voor macro's in Excel VBA

Conclusie

Ik heb een methode gedemonstreerd waarmee Undo functionaliteit aan een project kan worden toegevoegd middels twee klasse modules en een paar simpele routines in normale modules. Uiteraard zal bestaande code moeten worden aangepast om deze techniek in gebruik te nemen in een project.

De acties die deze undo handler ongedaan kan maken zijn beperkt tot het wijzigen van eigenschappen van objecten. Zaken zoals het invoegen en/of verwijderen van cellen, het vernieuwen van draaitabelrapporten en dergelijke kunnen middels de hier getoonde code niet ongedaan worden gemaakt, daarvoor zal de code moeten worden uitgebreid.

Download

Er is een download bestand gemaakt met de voorbeeld code uit dit artikel. Vind het hier.

Commentaar via e-mail

Aangezien je tot hier bent gekomen, zou ik je willen uitnodigen een klein berichtje te sturen met je commentaar/opmerkingen/complimenten over dit artikel.

Klik hier om een email te sturen.Vragen, suggesties en opmerkingen

Al het commentaar over deze pagina:


Comment by: Allard (19-1-2014 11:20:22) deeplink to this comment

Ik ben al een aantal jaar bezig in vba te programmeren, maar ik zie hier dingen voorbij komen waar ik erg blij van word. Bedankt voor de duidelijke inspiratie.


Comment by: Jan Karel Pieterse (19-1-2014 12:39:59) deeplink to this comment

Hoi Allard,

Dank je!


Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Gebruik dan dit formulier.

Mocht uw vraag niet direct relevant zijn voor deze pagina, maar een algemene Excel vraag betreffen, dan adviseer ik om deze hier te stellen: excelexperts.nl/forum/index.php.

Uw naam (verplicht veld):

Uw e-mail adres (Niet verplicht, dit adres wordt alleen gebruikt om u te informeren wanneer uw commentaar geplaatst wordt)

Uw verzoek of commentaar (max 2000 karakters):

Als u VBA code in uw commentaar plaatst, gebruik dan [VB] tags: [VB]Uw code[/VB].

Ik geef toestemming voor de verwerking van deze gegevens en voor de weergave van mijn naam en commentaar op deze website conform ons privacy beleid.